Bereidingswijze Confit de Canard uit blik

Confit de Canard uit blik is zeer eenvoudig en snel te bereiden. Dit kan in de oven, onder de gril of gewoon in de koekenpan. Onderstaand worden de diverse mogelijkheden beschreven.

U kunt de bouten direct uit het blik (gestolde vet) halen. Ook kan het blik eerst even verwarmt worden (au-bain marie) waardoor het vet smelt en de bouten er eenvoudig en zonder 'te beschadigen' uit gehaald kunnen worden. Nadeel van deze methode is wel, dat de smaak van de bouten 'iets zouter' wordt dan wanneer ze direct uit het gestolde vet worden gehaald.
Vervolgens kunnen de bouten verder verwarmd worden:

Onder de gril
 - Verwarm de oven met grill voor op 200 graden. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Leg de eendebouten met de velkant naar boven op de bakplaat.
   Blijf erbij en hou het even goed in de gaten, om te voorkomen dat de bouten aanbranden.
 - Zorg voor een lekbak onder het ovenrooster in verband met het vet dat van de confit afdruipt.

De volledige stap-voor-stap beschrijving van deze bereidingswijze wordt hier weergegeven.

Oven + afgrillen
 - Verwarm de oven voor op 200°C - Leg de bouten op een ovenrooster, het vel van de confit de canard naar boven.
 - Schuif de confit de canard in het midden van de voorverwarmde oven.
 - Zet na 15-20 minuten de gril aan gedurende 5 minuten voor een knapperig korstje

  In de koekenpan
 - Schep enkele lepels van het vet in een koekepan en bak de bouten op hoog vuur gedurende 2-3 minuten op de velkant. Draai de bouten om en laat op laag vuur nog 5-7      minuten met de deksel op de pan verwarmen.
 
Na bereiding kunnen je de bouten serveren met bijgerechten naar keuze (zie recepten op de site).